lauantai 23. tammikuuta 2016

Talvinen tallipäivä

Tänään oli tosi hieno ilma koko päivän. Koulussa ei tapahtunut mitään järkevää, no eihän siellä koskaan mitään tapahdukkaan. Tosin kuvis-tunnilla aurinko porotti ikkunoista läpi, ihanaa nähdä aurinko tämän ankean joulun jälkeen. Oli tosi hyvä fiilis ku lähin käppäilemään kotiin päin.

Kotona kävin syömässä ja notkuin hetken aikaa telkkarin edessä kunnes lähettiin tallille. Käytiin hakee Ossi sisälle, harjattiin se aika pikaisesti koska piti päästä näpsimään ponista kuvia ennenkun viimesetkin auringon säteet humpsahtaa piloon. Suitsittiin se ja käppäiltiin kentälle:

Oli vielä ihan nätti sää niin mentiin sitte vetämään kunnon lumi-treeni, pitkästä aikaa! Ossi tuntu jo alussa tosi näpsäkältä ja reippaalta. Ravailtiin aika paljon, mentiin erillaisia teitä mutta ne jäi vähän pikaisiksi kun ponilla oli touhu-päivä, hosu ja hääri ympäriinsä kuin pikku hiiri. Vaiheltiin suuntia ja toistettiin harjoituksia. Käveltiin hetki, ripakassa vauhdissa. Laukan nostot lähti jo alussa hanskasta kun poni päätti vetää vähän kovempaa kuin kuski oli ajatellutkaan, olin ajatellu nättiä laukkaa, poni kuitenkin lähti niin kovaa että vauhtiraidat jäi vaan perässä. Oli mahdotonta pysyä kyydissä kun poni vetää eteenpäin kun pikajuna, ei antanut mitään valtaa hidastaa joten otettiin vähän spurtti-vauhtia pari kierrosta kunnes Ossi vaan lössähti, noh kuski ei taaskaan ollut varautunut siihen että se lähtis hidastamaan ihmettelyksihän se jäi "ai sammuko mootttorit jo?". Vaihdettiin kuskia ja se nyt meni vähän paremmin sitten, ehkä jopa vähän lässysti mutta pääasia että ekstra energiat lähti niin ei olis huomenna niin vaikeeta ratsastaa! 

Illemmalla mentiin vielä vähän maneesissa ilman satulaa, ihme kyllä! Ei tullut yhtäkään pukkia, jätettiin kuitenkin geeli pois. Hah, edistystä! Tän jälkeen vielä sekoiltiin ja katottiin Janikan ja Lolan  ratsastusta kentällä. Lähettiin kotiin, sanon että kyllä oli kylmä päivä vaikka olikin vaivaiset 5 miinus-astetta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti