lauantai 5. maaliskuuta 2016

jymy uutiset

Nyt on hiihtoloma pulkassa, mökkielämä oli virkistävää vaihtelua kaupunkiin. Metrin lumikinoksista kun nyt on sselvitty niin kerron hiukan viimeviikosta: Olin viimeviikon tiistaina tunnilla, alkuperäis ideana oli että olisin vuokrannut Donnaa mutta se nyt vähän jäi. Uljaana ratsunani toimi pieni Pekkaponi, se meni kuitenkin edellisellä tunnilla niin ei tarvinnut varustaa sitä. 

Tunnilla keskityttiin taivuttamiseen. Alussa tehtiin ympyröitä ravissa molempiin suuntiin. Sitten lisättin pitkille sivuille loivat kiemurat ja ulospäin olevat voltit joissa tarkoituksena oli taivuttaa sisäänpäin. Peksu taipui yllättävän hyvin volteilla. Myöhemmin laukattiin sitten, en olis uskonu että niin pienestä ponista lähtee niin paljon vauhtia, viimekerralla kun sillä menin se oli aivan kauhean jäykkä, tuskin sain edes yhtä sivua laukattua! Laukkailtiin molempiin suuntiin, tehtiin myös ympyröitä laukassa. Laukkojen jälkeen käveltiin sillä aikaa kun Nora selitti seuraavaa tehtävää. Ensin mentiin avotaivutuksia käynnissä yksitellen, Nora kertoi jokaiselle palautetta. Sitten mentiin  avoja kans ravissa, poni oli tosi jäykkä joten avot jäivät vähän lässyiksi. Parannettavaa oli paljon. Tunti loppui ja hoidettiin ponit.

Perjantaina mulle heitettiin idea että ottaisin Peksun ylläpitoon, samalla voisin kehittää ponin sekä minun taitojani. Ensin en hirveästi innostunut asiasta, mietin kuitenkin seuraavaan tiistaihin ja otin yhteyttää tallinpitäjään. Ei meinannut tulla mitään siitä asiasta, olin kuulemma liian iso menemään sillä. Olin jo luovuttamassa kunnes otin asian taas puheeksi, sain suostuteltua ponin itselleni. Tänään kävin koeajamassa ponin kunnolla, mentiin paljon taivutuksia, pääsi kunnolla keskittymään poniin ja itseensä. Laukkailtiin myös reippaasti, nosteltiin laukkoja ympyröiltä ja suorilta, lopuksi ei tarvinnut käyttää yhtään raippaa. Äiti tli vielä katselemaan ratsastelua, menin sillä vielä vähän ilman satulaa loppuverkaksi. Hoidin ponin vielä pois ja lähdettiin kotiin. Poni oli ihan super tänään!

Ensiviikon tiistaina mennään tunnille varmaan tiistaina. Harkinnassa olisi että menisin estevalkkaan ponilla, saa nähdä että jääkö haaveeksi. Tiistaista tulee vvideomateriaalia jos saan jonkun kuvaamaan!

Lopuksi vielä vähän kuvia:
Suostui hetken olla paikallaan!

Peksun verryttely- jumppa...

Järkevän näköinen poni...

2 kommenttia: