lauantai 18. helmikuuta 2017

Ei meistä esteratsukkoa tule #2

Mulla oli melkeen viikon paussi tallilta kun Lolan jalka oli kipeenä eikä sillä oikeen voinu ratsastaa + olin vielä itsekin kipeenä. Mutta eilen kävin sillä ratsastamassa, kentällä pidettiin myös samalla aikaa kavaletti-tuntia mutta ei me siitä piitattu. Mentiin taas pitkät alkuverkat ja ravailtiin paljon molempiin suuntiin, saatiin samalla paljon vinkkejä Katjalta. Sain tosi paljon apua niistä ja todellakin hyödyllisiä!Tehtiin paljon ympyröillä tehtäviä, ja yrtettiin korjata Lolaa, sillä on oikeassa kierroksessa ongelmana että kaatuu sisän kulmissa&ympyrällä. Yritin saada sen rennoksi mutta kuitenkin napakalla ohjastuntumalla ettei ihan veteläksi mennyt. Oon mun mielestä havainnu ihan hirveen muutoksen ekasta itsenäisestä tähän päivään, luottamustakin on kerääntynyt ja voin taluttaa hyvin kentälle, pois sieltä ja tarhaan ilman että pidän kiinni. Kesän tavoitteisiin kuuluu kaulanaruilu ainakin käynnissä ja ravissa.

 

Tänään sitten menin tallille ja varhain aamulla toivossa siitä että saisin mennä yksin kentällä, noh tiettyhän siellä taas oli muita, mutta eipä se haitannutkaa hirveesti! Tarkotuksena oli mennä puomeja ja pikkukavaletteja. Aluks mentiin ehkä 45min verkat. Lola oli aivan järkyttävän kankee eikä taipunu minnekkään, paitsi pää kyllä teki sellasta 360- liikettä. Ravailin taas paljon ympyrällä kunnes sain jotenkin edes rennoksi molempiin suuntiin, harvinaista kyllä se oli paljon parempi vasempaan kuin oikeaan. Tehtiin kans paljon ravi- pysähdys harjotuksia ihanvaan että saan sen hidastettua istunnalla hyvin.


Sitten kun muut poistuivat kentältä rupesin tulemaan puomeja. Mentiin eka ihan vaan käynnissä pari kertaa vaihtelevilla väleillä. Ne suju ihan hyvin lukuunottamatta paria hätkähdyspomppua kun jalka kolahti puomiin.

tein tähän väliin pitkät välikäynnit ja koitin taivuttaa sitä käynnissä että josko se olis yhtään vetreempi. Huomas kuinka se rupes hellittämään ja lopuks meni ihanan rennosti rvissakin!
Tän jälkeen tultiin ravissa puomeja lyhyellä välillä. Lola vaan juoksi niiden yli vaikka koitinkin kasailla ravia, jalat tosiaankin kolahteli kun neiti päätti ryhtyä taas ravihepaksi :D
Tultiin niitä kunnes välit oli ihan ok. Molemmissa suunnissa tuli lopuks ihan hyviä pätkiä. Nostettiin vielä viimenen puomi pikkuseksi kavaletiksi että nostais enemmän jalkoja, ne onneksmeni hyvin jo alusta asti!


Voin suoraan sanoa että meistä ei tule esteratsukkoa mutt välillä se kyllä maistuu mulle sekä tammulille! Kunhan jalka paranis ja noi jäät sulaa niin ois kiva mennä vähän isompia esteitä, tamma kuitenkin rakastaa hyppäämistä! Mutt oon tosi tyytyväinen eiliseen ja tähän päivään!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti